Recept wentelteefjes

Vroeger werd er zo weinig mogelijk voedsel weggegooid. Eten was kostbaar en het was zonde om iets weg te gooien. Daarom waren er verschillende recepten, die bijvoorbeeld oud brood tot een smakelijk hapje omtoverden.

De leerlingen van groep 8a (en ook de juffen en meesters) lieten zich de wentelteefjes goed smaken. Meester Takken was op het idee gekomen, doordat een leerling vertelde dat hij bij oma wentelteefjes ging eten. Bedankt mevrouw Pilon voor deze gouden tip!

De oma van Jeffrey Vink was zo vriendelijk om ons op school te komen helpen bij de bereiding. Hier volgt het recept van wentelteefjes:

Benodigdheden:

1 ei, 10 gram suiker, 2 theelepels kaneel, 3 dl. melk, 8 sneetjes oud witbrood

50 gram margarine, suiker.

 
  1. Klop het ei, de suiker en de kaneel door elkaar.
  2. Roer de melk door het mengsel.
  3. Haal de sneetjes brood aan beide kanten door het mengsel.
  4. Leg de sneetjes op elkaar en bedruip ze nog een paar keer.
  5. Maak in een koekenpan een stukje van de margarine lichtbruin.
  6. Bak de wentelteefjes vlug aan beide kanten goudbruin. (Zonodig een stukje margarine toevoegen).
  7. Geef er suiker bij

bron: Stap voor stap; praktijkboek voor de keuken.

Voor recept DRIE-IN-DE-PAN klik hier