Recept drie-in-de-pan

In groep 8a bleek niemand te weten wat 'drie-in-de-pan was. Maar nu weten ze het! Ook de andere leerlingen konden tijdens de afsluitingsavond kennis maken met dit pannenkoekje met zelfrijzend bakmeel. Hier volgt het recept:

Benodigdheden:

Vulsel: 80 gram rozijnen en/of 2 kleine appels

Beslag: 400 gram zelfrijzend bakmeel, 8 gram zout, 5 dl. melk, 1 ei

100 gram margarine, suiker

  1. Was de rozijnen en laat ze uitlekken en/of schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Maak het beslag: Doe het zelfrijzend bakmeel en het zout in een kom en maak er een kuiltje in.
  3. Doe de afgemeten melk en het ei in het kuiltje.
  4. Roer vanuit het midden en neem telkens een deel van het zelfrijzend bakmeel mee.
  5. Sla het beslag glad of gebruik de handmixer. Giet de rest van de melk er al roerende bij
  1. .

  2. Roer het vulsel door het beslag.
  3. Maak in de koekenpan een stukje van de margarine lichtbruin.
  4. Schep vlug per koekje twee eetlepels beslag in de pan.
  5. Bak de koekjes op een niet te hoge vlam tot ze aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog zijn.
  6. Bak ook de andere kant goudbruin (zonodig stukje margarine toevoegen).
  7. Geef er suiker bij.

Bron: Stap voor stap, praktijkboek voor de keuken.