Archief schooljaar 2002 - 2003

Avondvierdaagse 2003 droog afgesloten

De 58ste editie van de Veenendaalse Avondvierdaagse is gezellig verlopen. Naast veel leerlingen deden gelukkig ook vele ouders mee aan de wandeltocht. Tot en met groep 5 werd er 5 km. per avond gelopen, vanaf groep 6 werd zelfs 10 km per dag gelopen. Klik hier om de andere foto's te bekijken.

Schoolkorfbaltoernooi levert beker op voor groep 5!

De bekerwinnaars!

Zaterdag 15 mei was het weer zover: het jaarlijkse SKF korfbaltoernooi vond plaats. 's Morgens waren de groepen 5 en 6 aan de beurt, 's middags kwamen de groepen 7 en 8 aan bod. Alle groepen presteerden goed tot uitstekend. De meeste werden 2e in hun poule, maar slechts de nummers 1 van de poule mochten verder. Het team van groep 5 van juffrouw De Smit werd uiteindelijk eerste in zijn poule en mocht de beker mee naar school nemen. Langs deze weg bedanken we alle trainers en begeleiders van hun inzet en steun. Door jullie hulp kunnen we terugzien op een geslaagde dag!

Ook groep 8a eindigde als 2e in zijn poule!

 

Schoolsportdag in goede harmonie verlopen

De schoolsportdag nieuwe stijl is dinsdag 11 mei prima verlopen met gezellige spelonderdelen, enthousiaste kinderen en begeleiders en gelukkig 's middags ook nog een beetje zon. De start was door een frisse noorderwind en een spatje regen enigszins in mineur, maar de leerlingen hebben genoten. Klik voor meer foto's hier!

Koninginnedag gezellig feest met oranjezonnetje

Traditiegetrouw ging onze school ook dit jaar weer zingen op de Markt samen met de andere Hervormde Scholen en de Calvijnschool. Groep acht hield een fietspuzzeltocht. Reuze gezellig! Maar iedereen is zich ervan bewust, dat dit nu echt de laatste Koninginnedag op de Patrimoniumschool was. Snik... Klik hier als u de groepen wilt zien starten!

Projectweek "Wonen" succesvol verlopen

De laatste twee weken van april werd er op onze basisschool gewerkt aan het thema "Wonen". Dit onderwerp bleek zich te lenen voor velerlei uitstapjes. De afsluitingsavond werd bijzonder goed bezocht door ouders, opa's &oma's en andere belangstellenden. Iedereen kon meedoen aan een prijsvraag. 

De prijswinnaars zijn:  Ellen Kwant (groep 1 - 2), Jelle Ted Vonk (groep 3 - 4), Carlo Goedee (groep 5 - 6), Mario Hulshof (groep 7 - 8) en van de ouders mevrouw van Scherrenburg. Alle prijwinnaars hebben inmiddels hun prijs ontvangen. Hartelijk gefeliciteerd en veel plezier ermee!

Benieuwd naar de foto's van dit project? Klik dan hier!

Tijdens de projectavond werd in groep 8a drie-in-de-pan gebakken (op de foto mevrouw Vink, oma van Jeffey, druk in de weer om de eetlust van de leerlingen en hun ouders voor te blijven). Eerder die week konden de leerlingen al wentelteefjes proeven. Deze 'ouderwetse' lekkernijen gingen er prima in. Benieuwd naar het recept? Wentelteefjes OF Drie in de pan

 

Groep 7 neemt deel aan verkeersdiploma

Op donderdag 22 april heeft groep 7 van de Patrimoniumschool deelgenomen aan het landelijk schriftelijk verkeersexamen van 3VO (=Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie). Meer weten? Klik dan hier!

 

Dependance gedenkt Pasen in Sionskerk

Voor de eerste keer in de geschiedenis lag het accent dit jaar op Pasen tijdens de jaarlijkse viering in de Sionskerk. De groepen 5 t/m 8 lazen, zongen en luisterden dat het een lieve lust was. Juf Huibers vertelde het verhaal. Niet alleen de leerlingen zongen een eigen lied, ook de leerkrachten lieten van zich horen. Na afloop werd er gecollecteerd voor een daklozenproject. Meer foto's: klik dan hier!

 

Groep 7 op bezoek bij de Openbare Bibliotheek Veenendaal

Groep 7b bracht onlangs een bezoek aan de Openbare Bibliotheek Veenendaal. Je ziet ze hier op de foto met jeugd bibliotecaresse Geke Tadema. Ze kregen allerlei opdrachten. Wil je er meer over weten? Klik dan hier!

 

Cito uitslag is binnen!

De leerlingen van groep 8 hebben er naar uitgekeken: de uitslag van de Cito toets 2004. Deze uitslag is belangrijk om te weten of het advies van school wordt overgenomen. Wilt u weten hoe de Cito is gemaakt? Klik dan hier!

 

Zwemlessen van de groepen 5a en 5b

Elke vrijdagmiddag gaat groep 5a en 5b zwemmen. Lees hier het verslag!

 

Dammers groep 7 gaan door naar halve finale van Nederland!

Zaterdag 6 maart 2004 ging het team van onze school naar Houten voor de provinciale damkampioenschappen. Daar presteerde het team van Robert, Henrik, Melvin, Jeroen en Dylan bijzonder goed. Ze eindigen als 5e van de 11 deelnemers. Aangezien de beste zeven doorgaan, gaan ook onze jongens door. De volgende ronde is de halve finale van Nederland, die op negen plaatsen in Nederland plaatsvinden. Waar is nog onbekend. Wel weten we dat de volgende ronde op zaterdag 17 april plaatsvindt. Benieuwd naar meer achtergrondinformatie/foto's? Klik dan hier!

 

Judo oefenen bij Mazy Sport

Groep 8b is bij Mazy Sport gaan oefenen voor de sportdag. Zij gaan drie weken judoën. Klik hier om de foto's te bekijken!

 

Verjaardag juf Conny en juf Coby (groep 4a):

Vrijdag 31 januari jl. vierden de juffen Conny en Coby van groep 4a hun verjaardag. Ze deden dit met een heus ontbijt op school, spelletjes en een leuke gymles. Wilt u meer foto's zien van deze leuke dag? Klik dan hier!

Leerlingen bovenbouw leren skaten

In de aanloop naar de sportdag krijgen de groepen 7 en 8 de komende tijd les in skaten, zelfverdediging en streetdance. De skatelessen worden verzorgd door een medewerkster van Dick Nap, de lessen zelfverdediging worden gevolg bij Mazy Sport in Veenendaal. Voor meer foto's van de skaters van groep 8a klik hier

 

Groep 8 krijgt les in techniek

Maandag 1 maart en woensdag 3 maart 2004 bezocht dhr. Ekelmans onze groepen 8 om hen kennis te laten maken met techniek. Na een boeiende inleiding volgde een videoband over wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een robot. Na pauze konden de leerlingen zelf aan de slag. Hier is dhr. Ekelmans bezig uit te leggen hoe je zelf een button kunt maken. Na afloop was iedereen het erover eens: TECHNIEK IS FANTASTISCH. Ga voor meer foto's naar leerlingenwerk

 

Groep 8 bezoekt als eerste Anti-discriminatie tentoonstelling

Groep 8 was te gast in de Anti-discriminatie fabriek, die gemaakt is door Jan Durk Tuinier van Vredeseducatie. De tentoonstelling is nog niet helemaal af, maar er was al genoeg te puzzelen en te ontdekken. De leerlingen werden aan het denken gezet over feit of mening, moet elk conflict met wapens worden opgelost en VOORoordelen. Zaken die tot nadenken stemmen.  We hopen binnenkort nog een keer terug te gaan om de totale tentoonstelling te kunnen zien. Benieuwd geworden? Klik dan hier.